Prisförfrågan

Utrustning

Vår helikopter är eldriven radiostyrd därmed tystgående och är utrustad med självstabiliseringssystem och har både GPS och höjdlåsning, vilket gör att helikoptern kan stå still i luften, tills vi fått den perfekta bilden. Ytterligare fördel är att helikoptern kräver liten start- och landningsbana och ger därmed stor flexibilitet och mobilitet.
Via trådlös videolänk till piloten och/eller fotografen på marken kan man se och komponera bilden i lugn och ro.

Piloten får även informationen via trådlöst telemetrilänk gällande höjd, GPS-position och driftstid i luften för helikoptern. Flygtiden för en uppstigning ligger runt 10-20min (begränsas av batteri och tyngden på utrustningen) i vissa fall kan flera uppstigningar krävas för att slutföra ett fotouppdrag.

Säkerheten är viktig för oss

Vi har ett säkerhetsavstånd på 50m från människor och djur. (Personer involverade i  uppdraget får givetvis vistas inom detta område.) Vi förbehåller oss rätten att avbryta ett fotouppdrag om väder eller annan faktor påverkar säkerheten eller genomförandet. Helikoptern är utrustad med GPS och kompass för att vid en eventuell radiokontaktförlust hitta tillbaka till startpunkten och landa på egen hand.

Fotoutrustning


Nikon D800E


Canon 5D MK III (Stillbilder)


Canon 600D


Panasonic SD900
 
GoPro (Filmning)